joi, 24 martie 2011

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

CV-ul - un lucru foarte important atunci cind dorim sa ne angajam la un loc de munca. El va ofera вмы un scurt portret profesional. Сel mai importat este sa il faceti intr-un mod cit mai corect.
 Scriind un CV corect puteti sa stati cu grija ca veti fi primit la lucru, dar daca ati facut un CV neinteles asigurativa ca angajatorul nu te va suna,..(.
Prin miinile angajatorului sunt sute de CV-uri, CV-ul tau va fi citit nu mai mult de 2-3 minute, si aveti nevoie sa il faceti int-un asa  mod ca intr-un mod cit mai scurt sa redati informatiile cele mai relevante, abilitatile dvs profesionale.




   Cum sa scriti un CV corect?

In primul rind pentru scrierea unu CV atrageti atentia la formatul de hirtie sa fie A4( CV scris de mina nimenu nu il va citi).
Textul CV trebuie sa incapa pe o pagina.

                                               Ce trebuie de scris in CV?

1. Datele personale: numele, prenumele, data nasterii, starea civila, adresa, telefon, e-mail;
2.Scopul: locul vacant la care aplici;
3.Educatia de baza: Aici scrieti toate scolile, facultatile, etc. pe care le-ati terminat intr-o anumita ordine. Scoala medie se poate omite( cu exceptia in care scoala este speciala).
Specificati numele institutiei, departamentul, specialitatea diplomei. Daca aveti vre-o diploma onorata, atunci desigur o includeti si pe ea;
4.Educatie suplimentara: Aceasta parte cuprinde numele cursului, stagieri, ateliere, seminare, etc. Specifica doar acele cursuri care sunt relevante pentru postul vacant ales;
5.Experienta in lucru: Aici introducem locurile de munca anterioare, se indica in ordine descrescatoare, in primul rind specificati ultimul loc de munca, apoi penultimul, etc.Introduceri luna si anul inregistrarii si luna si anul concedierii, numele companiei, domeniul de activitate;
6.Informatii suplimentare: In aceasta sectiune puteti include orice, care crezi ca va valora in ochii angajatorului. Cunoasterea limbilor straine ( a se indica limba straina, nivel de cunostinta), competente, lucru cu un computer personal( cu instrumente aplicabile software), permis de conducere, vehicul persnal, pasaport.
7.Data intocmirii CV-ului;

                                             Ce nu poate sa fie inclus in CV.

-intreaga cariera de lucru;
-datele fizice ale dvs;
-fotografie ( cu unele exceptii unde angajatorul cere);
-motivele, pentru care ati lasat lucru anterior;
-cerinte fata de remunerare;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu